Hoe kun je zonder eigen auto toch snel op je werk komen?

Geplaatst op

Uit recente onderzoeken is gebleken dat er in steden steeds minder mensen zijn die echt behoefte hebben aan een eigen auto. Natuurlijk is het wel zo dat het voor veel mensen erg handig kan zijn om over een eigen auto te beschikken, maar het is niet zo dat zij hier volledig van afhankelijk zijn. Daarom is het zaak om jezelf eens af te vragen of jij die auto nu echt zo hard nodig hebt. 

 

Er zijn immers een hoop mogelijke alternatieven voor mensen die juist graag geen auto in bezit hebben. Je kunt verschillende argumenten bedenken voor het niet aanschaffen van een auto. Zo is het bijvoorbeeld een stuk goedkoper om geen eigen auto te hebben, maar draag je ook nog eens bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Dit komt zowel doordat er als het ware één auto minder geproduceerd hoeft te worden en doordat een auto zelf natuurlijk ook broeikasgassen uitstoot. 

Wat doe je als je geen auto hebt en ver van je werk woont?

Er zijn dus mensen die liever geen eigen auto kopen. Dat is niet gek, maar het is natuurlijk wel van belang dat deze mensen weten hoe zij op hun werk kunnen komen. Als dit niet lukt, is het immers noodzakelijk om een eigen auto aan te schaffen. Daarom is het zaak om eens goed na te denken over de mogelijkheid tot het gebruiken van een deelauto Utrecht of in een andere stad. Wel is het dan van belang dat je weet hoe het gebruiken van een deelauto in zijn werk gaat. Niet iedereen is immers bekend met dit principe. Het is trouwens niet alleen in Utrecht mogelijk om gebruik te maken van een deelauto. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van car sharing Eindhoven. Als je dit gebruikt, moet je naar een bepaald punt in de stad toe gaan en daar kun je simpelweg een auto pakken met je abonnement. Je kunt deze auto dan gebruiken totdat je thuis komt en dan zet je hem weer op de speciaal daarvoor gereserveerde parkeerplaats terug. 

Erg handig voor mensen die geen hoge vaste lasten willen hebben

Het gebruiken van carsharing is dus ideaal voor mensen die wel af en toe een auto nodig hebben, maar liever geen hoge vaste lasten hebben. Dit is vooral handig voor mensen die simpelweg niet zo vaak een auto nodig hebben, maar in sommige situaties toch niet zonder kunnen.

Geef een reactie