Verkoop je goud en verdien een extra zakcentje

Geplaatst op

In deze dure tijden kan men wel een extra zakcentje gebruiken. Er zijn natuurlijk tal van manieren waarop je een extra zakcentje kunt verdienen. In deze blogpost gaat het met name over het verkopen van oud goud en zilver. Wil jij weten hoe dit precies in z’n werk gaat en waar je terecht kunt met je oude producten? Lees dan deze blogpost vol met informatie!

Waar lever je je oude gouden en zilveren producten in?

Er zijn in Nederland genoeg winkeltjes die aan de inkoop van goud en zilver doen. Het beste kun je even kijken op internet waar er bij jou een in de buurt zit. Vaak zitten er meerdere van dit soort winkels in bepaalde wijken rondom grotere steden. Maar, ook in kleinere dorpjes zijn ze wel te vinden. De meeste winkels werken met het gewicht van de producten. Zo is de prijs die elke winkel ervoor zal geven nagenoeg hetzelfde.

Om er zeker van te zijn dat je niet wordt opgelicht, kun je het beste vooraf je producten zelf wegen. Koop hiervoor een nauwkeurige weegschaal zodat je precies weet welk bedrag je ongeveer mag verwachten.

Belangrijk bij het kiezen van je spulletjes

Wanneer je thuis je spullen gaat uitzoeken, is het belangrijk om hier de tijd voor te nemen. Vaak betreft het spullen met een emotionele waarde. Ga na welke spullen je wilt verkopen en welke je toch liever houdt ter herinnering aan bijvoorbeeld je overleden dierbare. Sommige spullen zijn het meeste waard wanneer je ze bewaard en niet inlevert tegen een relatief laag geldbedrag.

Waar je ook op moet letten is dat je spullen verzamelt die alleen bestaan uit puur zilver of goud. Er zijn producten die alleen zijn voorzien van een dun laagje. Deze producten kunnen vaak niet worden verkocht aan de winkels. Voorkom teleurstellingen en weet waar je mee aankomt. Oud goud verkopen gaat het snelste wanneer je goud is voorzien van een keurmerk. Dit keurmerk staat vaak in het klein gegraveerd op sieraden. Wanneer je nog beschikt over de officiële certificaten is het ook verstandig om deze mee te nemen.  

Investeren in goud

Vandaag de dag investeren veel mensen in goud en zilver. Je kunt er dus ook voor kiezen om je oude spulletjes nog wat langer te bewaren. Zo verkoop je ze wanneer de koersen nog voordeliger zijn. Ook kun je bijvoorbeeld gouden munten kopen. Voor de mensen die naar een toegankelijke manier zoeken om geld te investeren, is dit een zeer goede optie. Je hebt zo een fysiek product in handen dat ook nog eens wereldwijd te verhandelen is. 

Geef een reactie