Een dieren verzekering kan je veel ellende besparen

Geplaatst op

Een huisdier is een geweldig maatje! Je hebt altijd iemand om voor naar huis te gaan, om lekker mee te knuffelen en fijn een flink eind mee te wandelen. Daarvoor is het wel belangrijk dat je huisdier gezond is én blijft. Daarom is het altijd verstandig om te overwegen een dieren verzekering af te sluiten. Je huisdier is immers een onderdeel van je gezin en voor je gezin en je huis heb je ook allerlei verzekeringen afgesloten. Een ziektekostenverzekering, een inboedelverzekering, een opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Het is dus niet meer dan logisch om ook te kiezen voor een dieren verzekering.

Een dieren verzekering sluit je liefst zo vroeg mogelijk af

Heb je een kitten of een puppy op het oog? En weet je zeker dat het dier nu gezond is? Dan is dit hét moment om een dieren verzekering af te sluiten. De dieren verzekering zorgt ervoor dat een groot deel van de kosten bij de dierenarts worden vergoed. Iedereen die huisdieren heeft weet dat deze kosten flink in de papieren kunnen lopen. Een ziek huisdier heeft echter goede zorg nodig en de dierenarts is de enige die daarvoor kan zorgen. Je mag gewoon naar de dierenarts van jouw keuze. Je hoeft dus geen extra kilometers te maken om jouw huisdier te laten behandelen.

Nog meer belangrijke verzekeringen

Behalve een dieren verzekering is ook een aansprakelijkheidsverzekering van groot belang. Gaat jouw hond "los" in de borders van de buren en wordt daardoor de hele tuin geruïneerd ? Dan kun je dit door de aansprakelijkheidsverzekering laten vergoeden. Die aansprakelijkheidsverzekering zorgt er ook voor dat je, als je kind per ongeluk een bal tegen de auto van je vrienden trapt en daarbij schade ontstaat, niet krom hoeft te liggen om de schade te vergoeden. En wat denk je van een inboedelverzekering? Een inboedelverzekering is er voor alle spullen in en om je huis.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Nee. Je bent niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Maar dat wil niet zeggen dat het niet verstandig is om deze af te sluiten. Valt je mobiel stuk? Dan is het een grote kostenpost om deze te vervangen. En dat komt lang niet altijd uit. Je weet vaak niet eens hoe waardevol je spullen zijn. Pas als je, bijvoorbeeld na een inbraak, van alles moet vervangen, ontdek je hoeveel geld je nodig hebt om alles weer te vervangen. Door een goede inboedelverzekering af te sluiten weet je dat de schade voor een groot deel vergoed zal worden.

Geef een reactie