Heeft het nog zin om bitcoins te kopen?

Geplaatst op

Cryptocurrency is één van de meest disruptieve en innovatieve technologieën die we tegenwoordig hebben. Het heeft het mogelijk gemaakt om geld te verzenden en ontvangen zonder tussenkomst van een bank of andere financiële instelling. Dit maakt het makkelijker dan ooit om geld overal ter wereld te versturen en ontvangen.

Eén van de grootste voordelen van cryptocurrency is dat het anoniem is. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten op een bank om je transacties goed te laten keuren en je hoeft ook niet te betalen voor bankkosten. Het anonieme karakter van cryptocurrency maakt het voor veel investeerders zeer aantrekkelijk. 

Als we het hebben over crypto, dan moet je al snel denken aan Bitcoin. Dit was namelijk de eerste cryptomunt op de markt. Inmiddels is de cryptomarkt sterk gegroeid en zijn er heel erg veel verschillende soorten munten en categorieën bijgekomen. Echter blijft Bitcoin voor veel mensen nog altijd het meest betrouwbaar. Veel mensen hebben ervoor gekozen om vrij recent te investeren in Bitcoin. Momenteel bevindt de markt zich in zwaar weer. Veel investeerders twijfelen dan ook over bitcoin verkopen of houden

Wat is bitcoin?

Bitcoin is een virtuele of digitale munteenheid die wordt gebruikt als een exchangemedium. Het is de eerste decentrale munteenheid die werkt op basis van peer-to-peer technologie zonder tussenkomst van centrale banken of andere tussenpersonen. Bitcoin wordt gedecentraliseerd bewaard en gereguleerd door een netwerk van knooppunten in plaats van door overheden of bedrijven.

Het werd in 2009 gelanceerd door de man met de naam Satoshi Nakamoto. Bitcoin maakt gebruik van peer-to-peer technologie om zonder tussenpersoon of centrale bank te kunnen functioneren. Transactions worden geheel anoniem vastgelegd in een openbaar grootboek, de zogenaamde blockchain. De blockchain technologie zou in de toekomst wel eens een hele belangrijke rol kunnen gaan spelen in bedrijfsprocessen. 

Bitcoin verkopen of houden?

Er zijn veel mensen die twijfelen of ze de bitcoin wel vast willen houden vanwege de markt. Echter kan het juist heel interessant zijn om nu te kopen. Waarom zou je tenslotte geïnteresseerd zijn wanneer de prijs van bitcoin erg hoog staat, en minder interesse hebben wanneer de prijs van de bitcoin juist veel lager ligt. Er zijn verschillende manieren om bitcoins te kopen. Je kunt bitcoins kopen met behulp van traditionele betaalmiddelen, zoals door middel van een banksaldo of een creditcard. Heb je interesse om bitcoin te kopen? Anycoindirect.eu heeft een breed aanbod als het gaat om cryptocurrencies. Deze blog is echter niet geschreven als financieel advies. 

Geef een reactie