Hoe breng je een mooie foto het best tot zijn recht?

Geplaatst op

Belangrijke momenten koester je meestal voor je rest van je leven. Ondanks dat de herinnering altijd blijft, worden de beelden na verloop van tijd wel steeds wat minder duidelijk. Dit omdat je gedurende je leven nog veel meer meemaakt. Om ervoor te zorgen dat je jouw herinnering voorgoed vastlegt kan het erg leuk zijn om hier een foto van te maken. Tegenwoordig maken de meesten foto’s met de telefoon. Het risico dat je hiermee loopt is dat je de foto naar verloop van tijd kwijt raakt. Om dit voorkomen kun je er het beste voor zorgen dat je ook een fysiek exemplaar hebt. In dit artikel leggen we uit hoe je de foto het best tot zijn recht laat komen.

 

Bewerk de foto met een goed programma

Om de foto het best tot zijn recht te komen zou je gebruik kunnen maken van een fotobewerkingssoftware. Je zorgt voor een net wat betere verlichting en laat de foto voor zich spreken. Daarnaast kan het ook erg leuk zijn om een klein tekstje onderop de foto te verwerken. Let er hierbij wel op dat de tekst niet te veel opvalt en dat het puur een extra geheugensteuntje is van de bijzondere gebeurtenis. Als de foto eenmaal klaar is, dan kan je deze bij diverse bedrijven laten printen tot een fysiek exemplaar.

 

Gebruik een mooi fotolijstje

Een manier om de foto mooi in je interieur te verwerken is door een fotolijstje aan te schaffen. Bepaal vooraf het formaat van de foto en schaf een bijpassend lijstje aan. Kies vervolgens een plek in het huis uit waar je de foto neer kunt zetten. Iedere keer als je langs de foto loopt, komen de herinneringen weer naar boven.

 

Kies voor een passe-partout

Een andere manier om een foto extra op te laten vallen is door een passe-partout aan te schaffen. Een passe-partout is een soort omranding die in veel gevallen gemaakt is van karton. De passe-partout leg je vervolgens over de ingelijste afbeelding. Door gebruik te maken van een passe-partout vul je de ruimte tussen het lijstje en de foto. In de meeste gevallen wordt dit gebruikt om een kunstwerk of dus een foto te beschermen tegen beschadigingen. Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat de foto net wat beter tot zijn recht komt. Het is hiervoor uiteraard wel van belang dat je een passe-partout aanschaft van de juiste afmetingen. 

Geef een reactie